23. oktober 2016 – dvergspurv i Holmskogen

fullsizerender
Rugde 23. oktober 2016. Foto: Magne Myklebust

Tid: 0800-1700

Det var SØ laber bris (6-7 m/s) fra daggry (soloppgang 08:40), vindstyrken vedvarte ut dagen men dreide mot S kl. 14. Temperaturen var 6-8 grader, og det var pent og skyfritt vær gjennom hele dagen. Det var moderate fangstforhold.

Det ble registrert 43 arter på Titran i dag. Høydepunktet var en dvergspurv som ble oppdaget i felt på nettrunde i Holmskogen. Den var skulky, og forsvant raskt sammen med en fugl på omtrent samme størrelse. Kanskje en artsfrende. En stillits ble oppdaget overflyvende på Yttersia, og trolig samme individ ble senere sett overflyvende mot øst ved huset på Esnesbulandet. En rugde ble funnet i nederste nettmaske på Esnesbulandet og ringmerket. Dette er kun den tredje rugda som får ring ved stasjonen. Ellers var det en rolig dag i felt med lave antall av de vanlige artene. Unntakene var gråtrost (400 ind.), kjøttmeis (70 ind.) og blåmeis (30 ind.).

Det ble ringmerket 27 individer av 11 arter: rugde 1, gjerdesmett 1, måltrost 1, gråtrost 1, svarttrost 2, gransanger 1, blåmeis 9, kjøttmeis 1, stjertmeis 5, gråsisik 2 og dompap 3. Standard nettpark med unntak av Lundskogen ble benyttet.

Vær og vind

  • Vindretning: SØ-S
  • Vindstyrke: 6-7 m/s
  • Temperatur: 6-8 grader
  • Sikt: God (10-20 km)
  • Skydekke: Skyfritt (0/8)
  • Nedbør: Oppholdsvær
  • Snødybde: Barmark

Folk
Magne Myklebust, Andreas Meyer Winnem, Tore Reinsborg, Peter Sjolte Ranke, Torjus Haukvik, Odd Helge Tunheim, Oskar Sigurd Fredagsvik og Arvid Bredesen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s