30. oktober 2016 – sesongavslutning

spurvehauk-2k-hann-img_0369
En 2K spurvehauk hann fikk ring om beinet på årets siste fangstdag. Det var mye rødt i brystet på denne fuglen, men helt utfarget (3K+) var den ikke. De lyse bremmene på ryggen tilsier at det er en 2K. Noen ungfuglkarakterer er fortsatt igjen på 2K hanner i slutten av november. Foto: Magne Myklebust.

Tid: 0630-1500.

Etter gårsdagens kraftige vind og sterke nedbør, så starter heldigvis sesongens siste dag bedre. Det var V lett bris (5 m/s), overskyet oppholdsvær og 8 grader ved daggry 0730. Klokka ble stilt 1 time tilbake natt til i dag. Denne værtypen holdt seg fram til 14, da begynte det å dryppe og det var vedvarende regn fra kl. 15. Det var gode forhold for nettfangst. Nettparken ble tatt ned mellom 1330 og 1500.

Det ble registrert 51 fuglearter på Titran i dag. To vannrikser var høydepunktet, den ene i dammen på Kjervågsund og den andre i Langbergvatnet ved Gunnarvassdalen. Den sene tjelden var fortsatt tilsted på Hamburglandet, mens en av tre loggførte spurvehauker ble ringmerket. En hann ble plukket ut av heisnett i Lundskogen, og på neste runde kom en hunnfarget spurvehauk seg løs fra samme nett før ringmerkerne fikk kontroll på den. En sen gransanger hang i nett på Heia, og en sen måltrost ble plukket ut av nett på Esnesbulandet. Antallene av svarttrost (50 ind.) og rødvingetrost (200 ind.) var et markant innslag på Titran i dag.

Det ble ringmerket 40 individer av 11 arter: Spurvehauk 1, gjerdesmett 6, svarttrost 9, rødvingetrost 11, måltrost 1, gransanger 1, munk 4, kjøttmeis 4, blåmeis 1, gråsisik 1 og dompap 1. Standard nettpark ble benyttet fra 0730-1400.

Vær og vind

  • Vindretning: V-NV
  • Vindstyrke: 5-7 m/s (lett til laber bris)
  • Temperatur: 8 grader
  • Sikt: Middels (4-10 km)
  • Skydekke: Helt overskyet (8/8)
  • Nedbør: For det meste oppholdsvær fra daggry 0730-1500. Vedvarende regn etter 15.
  • Snødybde: Barmark

Folk
Magne Myklebust, Terje Gimnes, Bjørn S. Tanem, Roger Espen, Odd Helge Tunheim, Rachel Dykeman, Oskar Sigurd Fredagsvik, Karl Thorvaldsen, Bjørg Støen og Jan-Egil Eilertsen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s