Titran-tevlingen 2023 – vi har en vinner!

Titran-tevlingen 2023 fikk inn 21 forslag fra 17 personer. Man skulle tippe de tre mest sjeldne artene på lokaliteten fra 1. mai 2023 og ut året, og sjeldenhet skulle måles i antall funn på Titran.

De sjeldneste funnene på lokaliteten etter 1. mai skulle vise seg å være fire førstefunn: pungmeis, sitronerle, steppehauk og blekbrynsanger.

Det kom inn tips på 38 arter, hvorav sju arter ble sett i konkurranseperioden. Rangert etter sjeldenhet på Titran var disse artene: blekbrynsanger, sitronerle, musvåk, sivhauk, vierspurv, tartarpiplerke og dvergfluesnapper. Emil Krokan hadde to førstefunn (sitronerle og blekbrynsanger) blant sine tre tips, og følgelig er Emil Krokan vinneren av Titran-tevlingen 2023! Det ser ut som det er en fordel å være bosatt på Frøya for å vinne konkurransen. Emil jobber jo i Frøya kommune og bor på Sistranda. Tidligere vinnere er Oskar Fredagsvik (2019), Jan-Egil Eilertsen (2020), Karl Thorvaldsen (2021) og Bjørg Støen (2022). For 2023-tevlingen gir vi også hederlig omtale til tips fra Petter Iversen (sitronerle, vierspurv) og Karl Thorvaldsen (blekbrynsanger, vierspurv). Slik kvalitet i tippinga gir normalt en seier i konkurransen, men Emil var det umulig å hamle opp med i 2023.

Vi skal ha en Titran-tevling også i 2024, her finner du regler og tidsfrist for tips.

Emil Krokan (i front) foran den nye sjøfuglbua på Sula. Emil er mest aktiv på Sula, men er tidvis også innom Titran. Her sammen med (bak f.v.): Tor B. Nilsen, Wictor Wahlberg og Erik Bangjord. Foto: Jan-Egil Eilertsen.


En kommentar om “Titran-tevlingen 2023 – vi har en vinner!

Legg igjen en kommentar